Novi trijumf košarkaša Rogatice

09.02.2014.

KK Rogatica

ROGATICA – Prvi susret u drugom dijelu šampionata pred domaćim gledaocima bio je uspješan za košarkaše Rogatice. Iako nisu pružili posebno lijepu košarkašku predstavu domaći košarkaši su ostvarili rutinsku pobjedu protiv prosječne ekipe Drine Birač.

U prvom poluvremenu vodila se izjednačena borba sa dosta grešaka i sa jedne i sa druge strane a Rogatičani su tek u finišu drugog perioda napravili osjetniju razliku pa se na odmor otišlo pri rezultatu 31:25.

Domaći igrači su u nastavak susreta ušli angažovanije pa su polovinom treće četvrtine imali prednost od 12 poena razlike ali se Zvorničani nisu predvali, uspjeli su da smanje rezultat tako da se ušlo u neizvjesnu posljednju dionicu.

Ipak pet minuta prije kraja utakmice Bojan Puhalac je vezao tri trojke, što je donijelo najveće vođstvo Rogatičanima na utakmici od 13 poena, međutim uslijedila je serija gostiju od 7:0 ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi novi trijumf domaćeg tima koji ih je zadržao u gornjem dijelu tabele.

U domaćem sastavu dominirao je Miroslav Kovač sa 22 postignuta poena, dok su se u gostujućem sastavu istakli Strahinja Mladenović sa 19 i Mladen Mijatović sa 18 postignutih koševa.

Rogatica – Drina Birač 60:52
(15:14; 16:11; 15:13; 14:14)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Savo Ćosović, Dejan Knežević (I.Sarajevo), Milica Mićunović (Trebinje).
Delegat: Dejan Čeremidžić (Pale).

Rogatica: Kojić, Balčaković, Mrkajić, Rističević, Puhalac 12, Tešević 7, Okiljević 5, Kosorić 4, Mildrag 10, Kovač 22. Trener: Mladen Šibalija.

Drina Birač: Jović 1, Kenić, Gavrilović 4, Halilović, Kovačević 4, Zekić 6, Mladenović 19, Mijatović 18. Trener: Momčilo Stevanović.