Odbojkašice HE na Drini slavile u Palama

27.02.2014.

OK HE na Drini

VIŠEGRAD – U 17. kolu prvenstva BiH odbojkašice “Jahorine” dočekale su ekipu iz Višegrada. U lijepoj odbojkaškoj prestavi, posle odigrana četiri seta Paljanke su nadigrane od višegradskih “Vila” razultatom 1:3 (19:25, 25:23, 19:25, 19:25).

Izabranice trenera Jove Sarića opravdale su ulogu favorita. Bile su u dobrom igračkom izdanju, iskazuju čvrstinu i snagu na mreži, raznovrsnost u napadu, maksimalnu koncentraciju i borbenost i sasvom zasluženo i očekivano upisuju novi triumf.

Pobjedu su dobrom igrom “pogurale” i slavlju pridonose: Sara Mirković u dijagonali sa Draganom Baranac. Na prijemu su bile Ana Renovica i Ivana Plečić, blokerski par čine Bojana Tešević i Marijana Spasojević, a ulogu libera pouzdano obavlja Nikolina Joksimović. U sastavu su bile, a u igru nisu ulazile: Anja Ašonja, Marija Stojanović, Ivana Žerajić, Sonja Simić i Milka Dragičević pa iz prostora za rezervne igračice nesebično svoj sastav bodre.

“Jahorinke” zaslužuju pohvale za htijenje srčanost, a namjerile su se na spremnog i kvalitetnog rivala i osim “otkinutog” seta nisu bile u igri da učine i nešto više. Iskazuju i previše slabosti, prijem poremećen, serviz nepouzdan pa im u poslednjem kolu u Bijeljini prestoji neizvijesna i teška borba za što bolji plasman na ligaškoj tabeli za iskušenja koja ih očekuju u igranju plej auta.

Paljanke daju sve od sebe, a lijepom i uzbudljivim odbojkaškom maratonu od dva sata, igrom pridonose: Veselinka Slijepčević, Jovana Garić, Svetlana Tabaković, Jelena Bakmaz, Jovana Brčkalo, Milica Kusmuk, Jelena Tabaković i Gorana Sorak. U igru nisu ulazile: Nikolina Stevanović, Natalija Filipovac, Milica Krajišnik i Nikolina Klačar.

Meč je trajao sat i 58 minuta

U sledećem kolu Jahorinke igraju u Bijeljini, a višegradske “Vile” dočekuju “Sokolice” iz Istočnog Sarajeva.

U ostalim mečevima 17. kola, gostujuće bodove nose i “Uljarke” iz Modriče, nadigrale su razultatom 3:1 “Sokolice” u Istočnom Sarajevu. Radnik slavi sa 3:1 u Tuzli, a odbojkašice iz Gradačca u Bihaću bilo je 3:1. Čast domaćina spašavaju brčanske “Princeze” koje ostvaruju u prvenstvu i 17.pobjedu u derbiju kola pobijedile su gatačke “Tigrice” bilo je maksimalnih 3:0.

SPC “Peki”
Gledalaca oko 100

Delegat: Jadranko Krulj / Ljubinje
Prvi sudija: Darko Krunić / Ljubinje
Drugi sudija: Darko Savić / Istočno Sarajevo

Linijske sudije: Jovana Simović, Dragica Tomić / Pale

OK “Jahorina” – OK “HE na Drini” 1:3
/ 19:25, 25:23, 19:25, 19:25 /

OK Jahorina: Nikolina Stevanović, Veselinka Slijepčević, libero Natalija Filipovac, libero Jovana Garić, Svetlana Tabaković, kapiten Jelena Bakmaz, Milica Krajišnik, Nikolina Klačar, Jovana Brčkalo, Milica Kusmuk, Jelena Tabaković, Gorana Sorak. Trener: Đorđe Simović.

OK HE na Drini: libero Nikolina Joksimović, Sara Mirković, Marijana Spasojević, Anja Ašonja, Marija Stojanović, Ana Renovica, Sonja Simić, Ivana Žerajić, Dragana Baranac, Bojana Tešević, kapiten Ivana Plečić, Milka Dragičević. Treneri: Jovo Sarić, Vidoje Milošević.

Tabela
1.Bimal Jedinstvo 50
2.Gacko 43
3.Kula Gradačac 39
4.HE na Drini 32
5.Tuzlafarm 35
6. Bihać 17
7.Radnik 15
8.Modriča 14
9.Jahorina 14
10.Slavija 6

Parovi 18. kolo / 28.02 i 01.03 /
Radnik – Jahorina
Kula – Jedinstvo
Gacko – Sloboda
Modriča – Bihać
HE na Drini – Slavija