Održan Prvi sabor etno muzike u Rudom

25.02.2014.

Sabor etno muziku u Rudom

RUDO – Nastupom ženske i muške etno – grupe „Srpska šajkača“ iz sela Puhovi iz Donjeg Dragačeva, opština Lučani i pjesmom „Ja sama srela koga sama voljela i njemu sam čarape isplela“, pred prepunom salom Doma kulture u Rudom, počeo je Prvi sabor etno muzike.

U programu su učestvovali pjevači, guslari i frulaši: ženska i muška grupa „Đerdan“ iz Ivanjice, muška pjevačka grupa „Piva“ iz Plužina, muška pjevačka etno grupa „Jabuka“ iz Prijepolja, muška pjevačka grupa „Sv. Jovan Krstitelj“ iz Višegrada i domaćin sabora etno – grupa „Prosvjeta“ iz Rudog.

U programu su učestvovali guslari: Radomir Andrić iz Višegrada, Branko Nestorović iz Prijepolja, Goran Vuković iz Plužina, Milovan Grujičić iz Prijepolja, Vinko Plinić iz Višegrada te frulaši Draško Spasojević iz Rudog i Branko Nestorović iz Prijepolja.

Organizator manifestacije je CKPD „Prosvjeta“ Rudo a istu je otvorio načelnik opštine Rudo, Rato Rajak. Po rječima Ilije Lučića, direktora CKPD „Prosvjeta“ Rudo, želja organizatora je da ova manifestacija u budućnosti postane tradicionalna.