Otvoren novi objekat u kompleksu „Brioni“

SRNA - 03. februara 2014. 058.ba

Kompleks Brioni u Foči

FOČA – Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković otvorila je danas novi smještajni objekat u turističko-rekreativnom kompleksu „Brioni“ kod Foče, koji je vlasništvo Privredne jedinice „Drina“ Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Foča.

Vlada Srpske pomogla je izgradnju novog smještajnog objekata sa 60.000 KM, dok je 70.000 KM obezbijedio KPZ Foča.

Zlatkovićeva je najavila da će u narednom periodu biti nastavljeni slični projekti kada je u pitanju proširenje turističke ponude na „Brionima“ koji su poznata turistička destinacija.

„Ovo je za ponos naše ustanove, posebno što je rađeno uz podršku Vlade Republike Srpske, KPZ Foča, njihovih zaposlenih i osuđenih lica“, rekla je Zlatkovićeva.

Ona je navela da je kompletan namještaj u novoizgrađenom objektu izrađen u KPZ-u Foča, što je, kako je ocijenila, još jedna potvrda uspješnih djelatnosti ove ustanove i resocijalizacije osuđenika.

Zlatkovićeva je dodala da su slični objekti tokom prošle i prethodnih godina izgrađeni u kazneno-popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu i u Banjaluci.

„To je potvrda da nismo imali samo svakodnevne aktivnosti u kazneno-popravnim ustanovama, već smo se bavili i unapređenjem njihovih kapaciteta“, rekla je Zlatkovićeva i dodala da je bezbjednost u kazneno-popravnim ustanovama u Srpskoj zadovoljavajuća.

Direktor KPZ Foča Siniša Golijanin rekao je da novootvoreni objekat predstavlja nastavak izgradnje turističkog, rekreativnog kompleksa sa ugostiteljskog ponudom i proizvodnjom hrane u okviru ovog zavoda.

On je naveo da je površina novog objekta, koji ima deset ležajeva, 233 metra kvadratna.

„Naš smještajni kapacitet na `Brionima` povećan je na 24 mjesta. Zaposleni u KPZ Foča angažovani su kao instruktorska radna snaga, dok je za osuđeničku radnu snagu ovo vid terapije u okviru prevaspitanja“, rekao je Golijanin.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,