Otvoren novi objekat u kompleksu “Brioni”

03.02.2014.

Kompleks Brioni u Foči

FOČA – Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković otvorila je danas novi smještajni objekat u turističko-rekreativnom kompleksu “Brioni” kod Foče, koji je vlasništvo Privredne jedinice “Drina” Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Foča.

Vlada Srpske pomogla je izgradnju novog smještajnog objekata sa 60.000 KM, dok je 70.000 KM obezbijedio KPZ Foča.

Zlatkovićeva je najavila da će u narednom periodu biti nastavljeni slični projekti kada je u pitanju proširenje turističke ponude na “Brionima” koji su poznata turistička destinacija.

“Ovo je za ponos naše ustanove, posebno što je rađeno uz podršku Vlade Republike Srpske, KPZ Foča, njihovih zaposlenih i osuđenih lica”, rekla je Zlatkovićeva.

Ona je navela da je kompletan namještaj u novoizgrađenom objektu izrađen u KPZ-u Foča, što je, kako je ocijenila, još jedna potvrda uspješnih djelatnosti ove ustanove i resocijalizacije osuđenika.

Zlatkovićeva je dodala da su slični objekti tokom prošle i prethodnih godina izgrađeni u kazneno-popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu i u Banjaluci.

“To je potvrda da nismo imali samo svakodnevne aktivnosti u kazneno-popravnim ustanovama, već smo se bavili i unapređenjem njihovih kapaciteta”, rekla je Zlatkovićeva i dodala da je bezbjednost u kazneno-popravnim ustanovama u Srpskoj zadovoljavajuća.

Direktor KPZ Foča Siniša Golijanin rekao je da novootvoreni objekat predstavlja nastavak izgradnje turističkog, rekreativnog kompleksa sa ugostiteljskog ponudom i proizvodnjom hrane u okviru ovog zavoda.

On je naveo da je površina novog objekta, koji ima deset ležajeva, 233 metra kvadratna.

“Naš smještajni kapacitet na `Brionima` povećan je na 24 mjesta. Zaposleni u KPZ Foča angažovani su kao instruktorska radna snaga, dok je za osuđeničku radnu snagu ovo vid terapije u okviru prevaspitanja”, rekao je Golijanin.