Potpisan ugovor o saradnji naučnih institucija

SRNA - 09. februara 2014. 058.ba

Emir Kusturica i Dragan Stanić

ANDRIĆGRAD – Direktor Andrićevog instituta u Andrićgradu Emir Kusturica i predsjednik Matice srpske Dragan Stanić potpisali su danas u Višegradu ugovor o saradnji ove dvije institucije.

„Poznato je da Matica srpska izdaje devet naučnih časopisa najvišeg ranga i zadovoljstvo nam je da imamo čast da budemo i izdavači `Istorijskih svesaka` Andrićevog instituta“, rekao je Stanić novinarima.

On je podsjetio da je Matica srpska Andrićevom institutu prethodno poklonila „Letopis“ i „Srpski biografski rečnik“, te dodao da će i druge vrijedne knjige srpske književnosti isporučivati ovoj ustanovi.

„Ovaj put sam kao siboličan gest prilikom dolaska u Andrićgrad donio i `Letopis Matice srpske` iz 1892. godine“, rekao je Stanić.

Kusturica je zahvalio Matici srpskoj, koja je kao važna instituacija iz Srbije prepoznala rad i značaj Andrićevog instituta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,