Promocija knjiga Uroša Petrovića, pisca za djecu i mlade

12.02.2014.

Uroš Petrović

ANDRIĆGRAD – U četvrtak, 20. februara, sa početkom u 18:00 časova, u sali multiplexa “Dolly Bell“ u Andrićgradu, biće promovisane knjige Uroša Petrovića, pisca za djecu i mlade. Kao i svaki put do sada to neće biti obična promocija! Biće to prava mala avantura na koju će vas povesti Uroš Petrović.

Uroš Petrović piše knjige za djecu i mlade koje pomjeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovjetki, djela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljenim štivom i za odrasle. Stvaralaštvo Uroša Petrovića nadaleko je poznato i sa velikim nestrpljenjem se čeka svaka nova knjiga.

Uroš Petrović je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrada “Neven”, “Dositejevo pero”, Zmajevih dečjih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu.

Svako njegovo druženje sa čitaocima, kako sa domaćim tako i sa onima van zemlje, jeste svojevrsni spoj književnog susreta, kreativne radionice i pozorišne predstave, umjetničko-intelektualni performans koji uvijek protiče u živoj, interaktivnoj atmosferi i potom se dugo pamti i prepričava.

Uroš Petrović, je koautor programa „NTC sistem učenja”, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. U velikom broju časopisa objavljuje članke i fotografije, kod nas i u svijetu. Dobitnik je i najprestižnijih nagrada za fotografiju. Osnivač je Mensa World Photo Cup-a, globalnog fotografskog takmičenja. Jedan je od najuspješnijih riješavača IQ X testa na svijetu. Rođen je 1967. godine u Gornjem Milanovcu, a od 1975. godine živi i radi u Beogradu.

Svi koji dođu na promociju uživaće u raznim zagonetnim pričama, ali i to nije sve, čeka vas još iznenađenja!