Ruđanski malinari odahnuli

Opština Rudo - 21. februara 2014. 058.ba

Maline

RUDO – 116 tona smrznute maline iz hladanjače „Uvac–Rudo“ otpremljeno je za Srbiju. Kompanija „Sirogojno“ iz Sirogojna otkupila je cjelokupan ovogodišnji rod maline sa područja opštine Rudo.

Otkupljivač je jako zadovoljan kvalitetom malina i planira nastaviti dalju saradnju. S druge strane i proizvođači maline su zadovoljni jer im je isplaćena (tržišna) otkupna cijena u punom iznosu.

Ove godine malinari, sigurni da će sav rod biti otkupljen, planiraju popuniti kapacitete hladnjače „Uvac–Rudo“, gdje se može skladištiti 350 tona voća. Prema dugoročnim planovima, na ovom području planira se i proizvodnja kupine i borovnice, jer postoje dobri uslovi za to.

Skupština zadrugara poljoprivredne zadruge “Uvac–Rudo“ održaće se u nedjelju, 23.02. 2014. godine. Na dnevnom redu je usvajanje finansijskog izvještaja za prethodnu i plan aktivnosti za ovu godinu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,