Slava KUD-a: Igralo se i pjevalo do kasno u noć

16.02.2014.

Slava KUD u Rogatici

ROGATICA – U subotu, 15. februara, sa početkom u 19:00 časova, KUD Crkvene opštine Rogatica „Sretenje“, u kino sali Centra za kulturu i sport Rogatica, održao je koncert povodom svoje krsne slave – Sretenja Gospodnjeg. Pored domaćina nastupila su i gostujuća kulturno umjetnička društva: „Sveti Đorđe“ iz Kopača, „Luča“ sa Sokoca, „Prosvjeta“ iz Rudog.

Koncert je započeo „Molitvom Gospodnjom“ u izvođenju hora hrama „Svete Trojice“ iz Rogatice. Zatim je goste i sve prisutne pozdravio predsjednik uprave KUD-a „Sretenje“ sveštenik Zoran Jerinić. Zahvalio im se na odzivu i zaželio prijatno veče i lijep provod.

Program kolažnog tipa održan je u prepunoj sali gdje je, na kraju, ponestalo mjesta čak i za stajanje. Na bini su se smjenjivali ansambli domaćina, od najmlađih do seniora, isprepletani sa koreografijama gostujućih KUD-ova. Muška i ženska izvorna pjevačka grupa domaćina pjevali su pjesme ovdašnjega kraja, frulaši Draško Spasojević iz Rudog i Radovan Stanišić iz Rogatice podsjetili su gledaoce da se može i zaigrati i zapjevati i bez „muzike na struju“, a zapjevali su i članovi „Ekstra benda“ zaduženog upravo za „muziku na struju“; odnosno ozvučenje koncerta. Izveli su jednu solo i jednu duetsku pjesmu. Još nekoliko solista i koji duet, pa koreografije, pa izvorne grupe, pa… ko bi se više sjetio redoslijeda. Bilo je „do pet pa opet“.

Slava KUD u Rogatici

Tokom programa uručene su zahvalnice bratskim KUD-ovima iz Novog Goražda, Rudog i Sokoca, zatim pojedincima koji su ličnim angažmanom doprinijeli radu „Sretenja“: Dragani Petrović, Dragani Tošić i Goranu Despotoviću, pa kolektivu „Ekstra bend“. Upućeni su pozdravi sponzorima i dugogodišnim prijateljima KUD-a, Opštinama: Rogatica, Istočno Novo Sarajevo, Kalinovik, Čajniče, Trnovo, te javnim i privatnim preduzećima koja podržavaju rad Kulturno umjetničkog društva: ZZ „Stup“ Sarajevo, JP „Vodovod i kanalizacija“ Rogatica, ŠG „Sjemeć“, JP „Komrad“, „Coca cola“ Hadžići i Zavod za udžbenike i naučno nastavna sredstva Republike Srpske Istočno Novo Sarajevo.

Pravo oduševljenje publike izazvao je nastup KUD-a „Luča“ sa Sokoca, tako da je čak tražen i „bis“. A igrači su, naravno, udovoljili publici.