Slovački ambasador posjetio Čajniče

Opština Čajniče - 14. februara 2014. 058.ba

Slovački ambasador u Čajniču

ČAJNIČE – U četvrtak, 13. februara, opštinu Čajniče posjetio je Viktor Borecki, ambasador Slovačke Republike u BiH sa svojim prijateljima Danijelom Dobrotom i Igorom Kilhani, koji spadaju u grupu investitora koji su na prostorima bivše Jugoslavije izvršili realizaciju određenih projekata i uradili nekoliko mini centrala u Srbiji.

„Nadam se da će početi brzo investicije u tom pravcu na području opštine Čajniče, jer su gosti odlučni da ulažu svoj kapital u našu opštinu zahvaljujući dobrim odnosima sa Slovačkom ambasadom i slovačkim narodom. Oni će izvesti studio izvodljivosti, provjeriti isplativost mini centrala i posle toga će početi da traže koncesije, radi glavni projekt, traže odobrenja itd. Ne možemo da garantujemo 100% da će se to ostvariti, ali po razgovoru sa njima se nadam da će oni brzo ući u tu investiciju. Početak izgradnje „Janjine 1“ na proljeće i ostale planirane centrale u njihovom izvođenju bi zatvorile ciklus sa 4 mini centrale u našoj opštini“ – izjavio je načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,