SO Novo Goražde: Budžet i kreditno zaduženje

10. februara 2014. 058.ba

Novo Goražde

NOVO GORAŽDE – Na prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Novo Goražde u ovoj godini, održanoj 6. februara, usvojen je plan budžeta ove opštine za 2014. godinu, u visini od 1.700.000 maraka.

Usvojena je i Odluka o kreditnom zaduženju od 2.600.000 maraka, sa rokom otplate od 20 godina i uz kamatu od 6 odsto, u cilju prevazilaženja velike prezaduženosti ove izrazito nerazvijene opštine.

Uz ovu Odluku usvojen je i Zaključak kojim je definisano da se iz ovih kreditnih sredstava vrate dosadašnji krediti, koji su uzimani pod nepovoljnim uslovima, da se isplati kompletan dug prema PIO Republike Srpske na ime plata zaposlenih u administraciji ove opštine, te da se isfinansiraju neki infrastrukturni projekti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,