Stiglo jato galebova

24. februara 2014. 058.ba

Galebovi na Rzavu

VIŠEGRAD – Da li su na „proputovanju“ ili su tu u potrazi za hranom, tek poveliko jato riječnih galebova stiglo je na ušće Rzava u Drinu.

Galebovi, kojih trenutno ima pedesetak, plijene pažnju prolaznika, koji uživaju u njihovom letu i balansiranju na povjetarcu iznad vode.

Galebovi na Rzavu

Inače, galebovi su rijetkost u ovim krajevioma, posebno zimi. Po svemu sudeći neuobičajeno topla zima ih je namamila na ušće Rzava, inače poznato riblje mrestilište.

Za razliku od znatiželjnika, koji uživaju posmatrajući ih, višegradski ribari strahuju od njihovog dužeg boravka, jer ove zime riba nije išla u podvodne špilje, već je u Rzavu, čiji je vodostaj minimalan. Očigledno da je to privuklo ovo poveće jato riječnih galebova koji su, po svemu sudeći, došli uzvodno Drinom do Višegrada, u potrazi za hranom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,