U Srednjoj školi nema prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja

13. februara 2014. 058.ba

Gorana Kostadinov u srednjoj školi

VIŠEGRAD – U Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu nisu do sada prijavljeni slučajevi vršnjačkog nasilja, niti zloupotrebe djece putem interneta i društvenih mreža, rečeno je danas na predavanju učenicima ove škole o temi „Zloupotreba djece putem kompjutera i mobilnih telefona“.

Inspektor Policijske stanice Višegrad Gorana Kostadinov upozorila je učenike na zloupotrebu interneta, ponude sklapanja prijateljstava sa nepoznatim na društvenim mrežama i učlanjivanje u pojedine grupe i upoznala ih da sve sumnjive slučajeve prijave policiji.

„Osim ovih tema, jednom mjesečno pričamo sa učenicima o učeničkoj delinkvenciji u srednoj i osnovnoj školi, štetnosti droga, alkohola i cigareta, kao i ulozi i nadležnostima policije u društvu i održavanju javnog reda i mira“, rekla je Kostadinova.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ Đorđe Mršević pohvalio je saradnju koju ova školska ustanova ima sa Policijskom stanicom u Višegradu prilikom raznih sportskih manifestacija, proslavi mature i početka školske godine.

On ističe da su predavanja veoma popularna kod učenika, koji se interesuju za teme koje se na njima obrađuju.

Predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola organizuju se na osnovu protokola, koji su MUP i druga ministarstva potpisala za školskim ustanovama u Republici Srpskoj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,