„Vilina Vlas“ sezonu dočekuje sa novim apartmanima

20.02.2014.

Vilina vlas

VIŠEGRAD – Tokom prošle godine, hotelsko rehabilitacioni centar „Vilina Vlas“ u višegradskoj banji, ostvario je preko 25.000 noćenja, što se očekuje i tokom ovogodišnje turističke sezone, kaže direktor ovog RHC Pero Petrović.

On je naglasio da narednu turističku sezonu pored postojećih smještajnih jedinica, dočekuju sa dva potpuno renovirana apartmana i novim dvokrevetnim sobama, koje su urađene u rangu hotela sa tri do četiri zvjezdice.

„Kao i ranijih godina, gosti hotela su najviše sa prostora Srbije, Crne Gore i BiH. Zbog poznatog liječilišta termalne vode, potpisaće se i ugovori sa sindikatom TE „Gacko“, Udruženjem penzionera Republike Srpske a u toku su pregovori sa sindikatom TE „Ugljevik“ i udruženjima penzionera Crne Gore“, navodi Petrović.

I ako je trenutno vansezonski period, popunjenost kapaciteta višegradske banje je oko 20 odsto. Hotel raspolaže sa 70 soba i pet apartmana.

„Ono što privlači naše goste je prvenstveno termalna voda sa zatvorenim bazenom. Veoma značajno za našu banju kao i za kompletan region je otvaranje Andrićgrada. Dosta turista koji dolaze sa Zlatibora i Mokre Gore da obiđu grad od kamena, kao i višegradski stari most i ostale zanmenitosti u Višegradu dolaze kod nas na vikend pansione“, navodi Petrović.

Biser Višegrada, stara banja sa kupatilom iz 1575. godine izgrađenim u tradicionalnom turskom stilu, posebno je interesantna za parove i one koji vole intimnije kupanje.

„Ovo je toliko lepo mesto, mir, tišina, vazduh – pravi mali raj. Došla sam iz beogradske gužve. Dolazim na odmor u višegardsku banju svake godine a ponekad i dva puta godišnje, već od 2005. godine. Sada, kada imate Andrićgrad, Višegrad je još više dobio na lepoti“, priča nam beograđanka Biljana Đorđević.

Tradicionalno, 1. maja planirano je otvaranje bašte i restorana u staroj banji gdje se pripremaju tradicionalna jela ovog područja.