Vojislav Koštunica posjetio Andrićgrad

Mira Andrić - 23. februara 2014. 058.ba

Koštunica i Dodik u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Predsjednik i osnivač Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, danas je posjetio Andrićgrad u Višegradu, gdje su ga dočekali predsjednik RS Milorad Dodik i režiser Emir Kusturica.

Ne skrivajući zadovoljstvo na prvi susret sa gradom od kamena, Koštunica je podsjetio na vrijeme kada su on i Kusturica zajedno branili Srbiju od nikla. „Tada smo zaključili da poslednja odbrana Srbije predstavlja paradajz i to onaj pravi koji miriše, onaj koji se razlikuje od svih drugih po evropskim standardima“, kazao je Koštunica, navodeći da je nakon tih borbi počela da se rađa misao o nastanku još jednog grada na ušći Drine i Rzava, pored onog drvenog na Mećavniku.

„Drago mi je sada kada vidim da se oba ta grada Drvengrad i Andrićgrad podižu i šire sa jedne i druge strane granice, gdje živi jedan isti narod. Kada sam u Republici Srpskoj ne mogu a da ne kažem u prisustvu mog velikog prijatelja i predsjednika RS Milorada Dodika da nema većeg zadovoljsta i veće obaveze od očuvanja Republike Srbije i Republike Srpske a najveći državni interes Srbije je da brine i čuva Republiku Srpsku“, istakao je Koštunica u izjavi novinarima u Andrićgradu.

Koštunica i Dodik u Andrićgradu

Očuvanje RS-e državni interes Srbije, poručio Vojislav Koštunica u Andrićgradu

Govoreći o krizi koja je zahvatila jedan dio BIH, odnosno FBiH, Koštunica je konstatovao da je stabilnost i mir ono što zaista imponuje kada je riječ o RS-oj.

„Ni na koji način ne može nestabilnost u FBiH biti razlog za promene Dejtonskog sporazuma koji čuva ovu dvoentitetsku strukturu Bosne i Hercegovine, dok je ima“, čvrsto je poručio Koštunica, napominjući da je pored toga jako potreban i unutrašnji mir u Republici Srpskoj i da je potreban konsenzus političara u ovom trenutku.

Predsjednik DSS je ukazao da je narod sa druge strane Drine isti narod srpski i da je on srcem i dušom uz RS-u, a da je spreman da na svaki način podrži sve ono što je potrebno da sačuva mir i stabilnost u dijelu BIH naseljenim srpskim narodom.

Predsjednika DSS Vojislava Koštunicu je domaćin Andrićgrada Emir Kusturica u prisustvu predsjednika RS Milorada Dodika upoznao dokle se stiglo sa izgradnjom ovog kulturnog i tursitičko nacionalnog kompleksa. Zajendo su obišli sve objekte od koji su mnogi u funkciji a zadržli su se u crkvi srpskog kneza Lazara i Andrićevom institutu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,