Crvena Zvijezda nadigrala Mladost

02.03.2014.

OK Mladost - OK Crvena Zvijezda

ROGATICA – Odbojkašice Crvene Zvijezde napustile su rogatičku dvoranu uzdignuta čela. Obudovčanke su sa 1:3 potpuno zasluženo savladale domaći sastav Mladosti i pokazale da se ne nalaze slučajno u vrhu prvoligaške tabele.

Bio je ovo susret sa dosta oscilacija u igri oba tima, ali su Rogatičanke napravile više grešaka što ih je na kraju i koštalo poraza.

U prvom setu vodila se izjednačena borba sve do drugog tehničkog tajm-auta kada su se gošće odlijepile, napavile su seriju od 9:2 i na kraju ovog dijela je bilo 17:25 za Obudovčanke.

Najintersantnija borba se vodila u drugom setu. Domaće odbojkašice su u nekoliko navrata imale osjetnu prednost (6:1, 12:8, 22:18) ali ipak na kraju su odbojkašice Crvene Zvijezde stigle do 24:26 i vođstva od 2:0.

U trećem setu Rogatičanke se u potpunosti bude, na parketu je praktično postojao samo jedan tim što govori i rezultat 25:9 za smanjenje vođstva gošći 1:2.

I četvrti set je počeo dobrom igrom odbojkašica Mladosti koje su na prvom tehničkom tajm-autu imale prednost 8:5, međutim gošće ponovo prave preokret i na drugom tehničkom odmoru je bilo 13:16. Nastavila je Crvena Zvijezda u istom tempu i stigla do prednosti od 22:14 a onda je uslijedila serija domaćih odbojkašica od 9:1. Na semaforu je stajalo 22:23 i kada su se domaći navijači ponadali da bi se mogao igrati i peti odlučujući set, Crvena Zvijezda ipak mudro privodi meč kraju rezultatom 22:25 i konačan trijumf od 1:3.

Mladost – Crvena Zvijezda 1:3
(17:25; 24:26; 25:9; 22:25)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Miroslav Čolić (Ljubinje), Tanja Vujičić (Foča).
Delegat: Miloš Nešković (Višegrad).

Mladost: Racković, Popović, Novaković, T.Džida, Janjić, Motika, Pavlović, Gladanac, Andrić, V.Džida, Janković. Trener: Milan Ždrnja.

Crvena Zvijezda: N.Sofrenović, Pejić, Stjepanović, Perić, S.Sofrenović, Kojić, Simeunović, Panić, Bijelić, Knežević. Trener: Milenko Perusinović.