Dobri rezultati mladih fudbalera „Bambi-Sokola“

19.03.2014.

Bambi Soko

VIŠEGRAD – Nakon četiri mjeseca takmičenja završena su takmičenja Mini-Maksi liga u malom fudbalu, u Užicu i Palama, potvrdio je Aleksandar Govedarica, član uprave sportske sekcije „Bambi-Soko“, Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna.

On je podsjetio da su mladi fudbaleri „Bambi-Sokola“ u ovim ligama, koje afirmišu buduće fudbalske asove, postigli dobre rezultate.

„Generacija „Bambi-Sokola“ 2001. godište je na Palama, u konkurenciji od deset ekipa, zauzela treće mjesto, pobjedivši drugu ekipu Olimp sa 2:0. Naši bronzani momci su se odlično nosili sa nekada mnogo jačim protivnicima i pružali odličnu igru i rezultate, rekao je Govedarica, podsjetivši da je prvo mjesto zauzela ekipa Olimp Pale, dok su drugoplasirani fudbaleri Mladosti iz Rogatice.

U ovoj konkirenciji golman „Bambi-Sokola“ Stefan Andrić proglašen je najboljim golmanom Mini-Maksi lige, a najviše pogodaka postigao je Marko Gagović, takođe iz „Bambi-Sokola“.

Govedarica kaže da je generacija „Bambi-Sokola“ 2002. godište igrala obje lige i na obje strane zauzela peto mjesto.

– Na Palama se nadmetalo dvanaest ekipa. Prvo mjesto pripalo je ekipi Sport-Visoko, drugo je zauzela ekipa Viner-Sarajevo, a treće Olimp-Pale. U Užicu je prva bila ekipa Sloboda-Užice, drugo mjesto osvojila je ekipa Vranić-Arilje, a treće Požega, precizira Govedarica, dodavši da je golman „Bambi-Sokola“ Boris Tanović proglašen najboljim golmanom Užičke regije.

U ovoj konkurenciji čak tri igrača i golman „Bambi-Sokola“ su izabrana u reprezentaciju Mini-Maksi lige Užičke regije, koja je odigrala revijalnu utakmicu protiv vršnjaka Slobode iz Užica. Rezultat je bio 7:3 za reprezentaciju Užičke regije, a mladi fudbaleri „Bambi-Sokola“ su postigli tri pogotka.

Nikola Batinić

Vrijedno je napomenuti da je fudbaler „Bambi-Sokola“, iz generacije 2005. godine, Nikola Batinić odigrao probnu utakmicu za Crvenu Zvezdu iz Beograda. Trener Zvezdinih poletaraca je bio zadovoljan i malom Nikoli obećao poziv na zvaničnu utakmicu u Beograd.