Dom zdravlja Rogatica – praksa za pet pripravnika

Sreten Mitrović - 25. marta 2014. 058.ba

Pripravnici Doma zdravlja u Rogatici

ROGATICA – Opštinski Program zapošljavanja i osposobljavanja pripravnika u ovoj godini podržalo je i deset privrednih subjekata, javnih preduzeća i ustanova na taj način što su primili 20 visokoškolaca na obavljanje pripravničke prakse.

Dom zdravlja „Rogatica“ primio je 5 pripravnika, Javno preduzeće „Komrad“ 3, lokalni radio „303“, Klub za djecu „Milica“ i „Ikonić komerc“ po dva, dok su ostali primili po jednog pripravnika.

Među pripravnicima koji će jednogodišnji staž odrađivati u Domu zdravlja je diplomirani inženjer biohemije Danka Lubarda, Jelena Zimonjić sa završenim medicinskim fakultetom za kućnu njegu pacijenata i tri diplomirana ekonomista – Marina Rajak, Goran Đerić i Aleksandar Obradović.

Direktorka Doma zdravlja Dara Ikonić reče da je zalaganje pripravnika na poslovima za koje su školovani na visokom nivou. Pripravnici će primati jedinstvenu platu od 375 maraka u neto iznosu uz plaćane doprinose i ostale obaveze iz budžeta opštine za tekuću godinu.

Pripravnik Goran Đerić i ostali u Domu zdravlja rekoše da su zadovoljni odnosom starijih kolega prema njima i da će im godina rada biti odskočna daska za buduće trajno zaposlenje u svojim branšama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,