Košarkaši Rogatice u derbiju poraženi od HEA

23.03.2014.

KK Rogatica

Bilećani u finišu do trijumfa

ROGATICA – Košarkaši HEA napustili su rogatičku dvoranu uzdignuta čela, pobijedili su domaći sastav u derbiju i definitivno vizirali doigravanje za prvaka RS, dok će košarkaši Rogatice svoju priliku za plej off tražiti u preostalim susretima do kraja prvenstva.

Domaći sastav je većim dijelom utakmice bio nadmoćniji, vodio u pojedinim momentima i sa po 12 poena razlike, ipak u finišu susreta je ponestalo koncentracije i bodovi su otputovali za Bileću. Ovome treba dodati i da su sudije donijele nekoliko pomalo sumnjivih odluka što je pomalo umanjilo kvalitet ovog duela drugoplasirane i teće plasirane ekipe na tabel.

Od početka najinteresantnijeg meča 20. kola prvoligaškog karavana RS vodila se prava rovovska borba. Prva četvrtina je pripala gostima sa pola poena prednosti, bilo je 15:16.

U drugom periodu košarkaši Rogatice su zaigrali mnogo angažovanje pa su ovaj dio riješili u svoju korist 17:12 i na odmor se otišlo sa rezultatatom 32:28 za domaći tim.

I u drugom dijelu sve je krenulo kako se samo poželjeti može za Rogatičane. Napravili su seriju od 8:0 i imali vođstvo od 40:28 polovinom treće četvrtine, ipak u završnici su Bilećani odigrali čvrsto u odbrani i uspjeli da umanje visoku prednost domaćina pa se u posljednju dionicu ušlo sa rezultatom 44:38.

Heo je iskoristio nekoliko grešaka Rogatičana i četiri minute prije kraja derbija ponovo su vodili sa 50:49. Domaći igrači u završnice ne koriste nekoliko slobodnih bacanja, uz to promašili su i par zicera što je išlo na ruku Bilećanima koji su ipak na kraju bili sretniji i spretniji i slavili sa 52:55.

U domaćem sastavu najbolji učinak je imao Miroslav Milidrag sa 16 postignutih poena a kod gostiju je nešto bolji od ostalih bio Slaviša Vuković sa 13 postignutih koševa.

Rogatica – HEO 52:55
(15:16; 17:12; 12:10; 8:17)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 300.
Sudije: Mile Vujadinović (Bratunac), Miodrag Borovina (Vlasenica), Vladimir Ćosović (Foča).
Delegat: Branko Jašić (Zvornik).

Rogatica: Kojić, Buljugija, Okiljević 11, Mrkajić 12, Rističević, Puhalac 2, Tešević 1, Fulurija, Balčaković, Kosorić, Milidrag 16, Kovač 10. Trener: Mladen Šibalija.

HEO: Negovanović 9, M.Vuković 3, Ivković 11, Radulović, Kuljić 2, S.Vuković 13, Fimić 3, Peković 9, Savić 3, Bratić 2, Tabaković, Patković. Trener: Boris Jokanović.