Lukijan Ivanović – muzika u genima

Glas Srpske - Dragana Keleč - 19. marta 2014. 058.ba

Lukijan Ivanović sa porodicom

ČAJNIČE – Lukijan Ivanović zahvaljujući talentu i predanom radu stigao je do finala muzičkog šoua „X Factor“, a njegovom uspjehu kumovali i su i geni jer dolazi iz kuće u kojoj svi pjevaju i sviraju.

Mlađa sestra Kristina, od malih nogu zabavljala je djecu širom RS svojim voditeljskim i pjevačkim vještinama u emisiji „Kiki šou“. Danas je violinistkinja i učenica Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“, a obrazovanje planira da nastavi na Akademiji umjetnosti.

– Deca me još prepoznaju na ulici, ali više nisam samo Kiki, već sam sada i Lukijanova sestra – kaže Kristina navodeći da bratu rado pomaže, a da on rijetko odbija njenu sugestiju ili savjet.

Lukijanu savjeta ne manjka ni od starijeg brata Nemanje, ali sa njim ima i jedan problem.

– Mnogobrojne obožavateljke me mijenjaju sa bratom, pa im rado dajem autograme – kaže Nemanja kroz smijeh.

Nemanja je apsolvent na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje završava filmsku montažu. Iako se prvi u porodici dohvatio mikrofona prevagnula je strast prema košarci.

– Kristina je prvo bila poznata kao Kiki, a sada kao Lukijanova sestra. Ja sam bio poznat kao Kikin brat, onda kao Lukijanov brat, pa valjda će doći neko vrijeme kada ću i ja biti ja – ne prestaje Nemanja sa zbijanjem šala.

Ponosna majka Mirjana kaže da su od malih nogu Lukijan, Kristina i Nemanja učestvovali na raznim muzičkim festivalima.

– Kristina i Lukijan nastupali su na dečijoj Evroviziji u Srbiji, ali i na mnogim drugim takmičenjima. Uvek sam bila tu da osmislim neku koreografiju i kostime, a pisala sam i tekstove za dečiju muziku – istakla je ona ne skrivajući da im je istovremeno i najveći kritičar, jer želi da budu najbolji.

Lukijanov otac Nebojša profesionalno se bavi muzikom 30 godina, a ukućani za njega kažu da je „jedan čovjek, jedan bend“. Pjeva, svira gitaru, klavijature i bubnjeve.

– Kod muzičara postoji mnogo sujete, ali Lukijanu ipak mogu dati mnogo korisnih savjeta – kazao je otac zvijezde „X Factora“.

Lukijan kaže da će u finalu „X Factora“ 23. marta pobijediti najbolji, ali ne želi da prognozira ko bi to mogao biti.

– Ovo je veliko iskustvo i uspjeh. Pored porodice velika podrška mi je i mentor Emina Jahović sa kojom je divno sarađivati – kazao je Lukijan i dodao da će se tek poslije završetka ovog šoua vidjeti šta je pravi iks faktor.

Svjestan je da mu je nastup u „X Factoru“ odskočna daska za ostvarivanje dječačkih snova.

– Od malih nogu pevam, sviram klavir i bavim se produkcijom, ali za sada još samo kao amater. Pravim svoje pjesme i komponujem, a time ću se nastaviti baviti – kazao je Lukijan.

Iako mu uspjesi prijaju Lukijan je umoran od stalnih priprema za nastupe.

– Poslije „X Factora“ ću na more i odmoriti se od svega – kaže Lukijan navodeći da će se punih baterija posvetiti karijeri.

Čajniče

Porodica Ivanović se doselila 2006. godine u Banjaluku iz Čajniča.

– Naše rodno mesto je Čajniče, a naš novi dom je Banjaluka. Ipak, najljepša priča u svemu jeste to što je Lukijan jedini predstavnik RS, koji je izborio finale i od čije podrške zavisi njegov uspjeh – kažu Ivanovići.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: