Načelnik opštine primio ministricu Nadu Tešanović

03.03.2014.

Nada Tešanović u Rogatici

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac u subotu je primio člana Vlade Republike Srpke, ministricu porodice, omladine i sporta Nadu Tešanović u svom kabinetu, gdje su razgovarali o mogućnostima rekonstrukcije postojeće i izgradnji nove sportske infrastrukture u Rogatici. Govorilo se o potrebi rekonstrukcije sportske dvorane na način da bi mogla biti uslovnije sportsko borilište i tokom zimskih mjeseci, ali i o izgradnnji više malih sportskih terena na kojima bi djeca i omladina provodila slobodno vrijeme u gradskim i prigradskim naseljima, počevši od Plješevice.

Načelnik opštine upoznao je resornog ministra da strategija zadržavanja mladih ljudi u Rogatici počiva, između ostalog, i na omasovljenju sportskih klubova i daljem razvoju sporta. Ministrica Tešanović obećala je da će Vlada Republike Srpske podržati razvoj sporta i sportske infrastrukture u Rogatici.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik Zoran Đerić, a odvijao se neposredno pred početak finala rukometnog Kupa koji je, tokom vikenda, odigran u Rogatici. Nakon sastanka načelnik opštine i ministar u Vladi Republike Srpske otvorili su turnir u sportskoj dvorani.