Obavještenje za uzgajivače kvalitetne priplodne stoke

Opština Rogatica - Zoran Janković - 04. marta 2014. 058.ba

Predavanje iz poljoprivrede u Rogatici

Foto arhiva

ROGATICA – U organizaciji Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, dana 13.03.2014. godine sa početkom u 11:00 časova, organizovaće se predavanje u sali SO Rogatica, na temu: „Linearna ocjena eksterijera u govedarstvu“. Dana 14.03.2014. godine održaće se praktična vježba na farmi “Planinsko dobro Borike”.

Svrha i cilj ovih predavanja i praktične vježbe je priprema grla od strane farmera za regionalnu izložbu stoke koja se svake godine održava u Rogatici. Farmerima će biti objašnjeno kako grla treba da budu pripremljena za izložbu i takmičenje. Biće upoznati i koje su dobre a koje loše karakteristike grla po svom eksterijeru (spoljašnjem izgledu). Linerana ocjena je različita između rasa, u zavisnosti od namjene i smjera proizvodnje.

Ovom edukacijom nastoji se i sama regionalnu izložba stoke podići na veći nivo, što je zahtjev struke, posjetilaca i učesnika na izložbi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,