“Orden viteza” – Nenadu Ikoniću iz RSK “Wolf” Foča

Opština Foča - 05. marta 2014. 058.ba

Orden časti - Nenad Ikonić

FOČA – Ministarstvo sigurnosti BiH organizovalo je juče u Sarajevu prigodnu svečanost kojom je obilježilo 1. mart, Dan zaštite i spašavanja – Civilne zaštite BiH i Međunarodni dan civilne zaštite.

U okviru svečanosti, pojedincima i organizacijama dodijeljene su zahvalnice i pohvale za humanost, požrtvovanje, savjestan rad i razvoj sistema zaštite i spašavanja.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, ICDO dodijelila je „Orden viteza“ Međunarodnog reda civilne zaštite Nenadu Ikoniću iz Ronilačkog sportskog kluba „VVolf“ Foča za zasluge u spašavanju ljudskih života i promociju vrijednosti civilne zaštite.

Svečanosti su u Zgradi prijateljstva između Grčke i BiH prisustvovali predstavnici struktura zaštite i spašavanja – civilne zaštite u BiH, kao i predstavnici Hrvatske, Turske, Ruske Federacije, međunarodnih organizacija DEMA-e, Save the Children, OSCE, kompanije „Ericsson“ i drugih institucija i organizacija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,