Oslobođeni optužbi za zločin u Rogatici

SRNA - 24. marta 2014. 058.ba

Sud

ROGATICA – Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Dragišu Ćaćića, Milenka Ćaćića i Voju Motiku optužbi za zločin protiv civlnog stanovništva u Rogatici 1992. godine.

Dragiša i Milenko Ćaćić, kao i Vojo Motika, oslobođeni su optužbi da su 8. avgusta 1992. godine u blizini sela Starčići, zajedno sa još jednom nepoznatom osobom, ubili Midhata Džananovića, a njegovog 13-godišnjeg sina Mehu Džanovića mučili i ranili.

Sudsko vijeće je konstatovalo da nije bilo dokaza kojima bi se van razumne sumnje potvrdili navodi optužnice, prenosi Birn.

„Utvrđeno je da je bio rat i da je ubijen Midhat Džananović. Sporno je ko je izvršio ispaljenje više hitaca od kojih je ubijen Midhat i povrijeđen Meho. Nije utvrđeno ni da li je Midhat Džanović bio pripadnik vojske ili civil“, rekla je predsjedavajuća Sudskog vijeća Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Zenaida Husić.

Ona je istakla da je svjedok Meho Džananović jedini očevidac i da je on više puta rekao da nije vidio ko je pucao.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: