Osnovano udruženje „Budi mi prijatelj“

SRNA - 06. marta 2014. 058.ba

Udruženje osoba sa teškoćama u razvoju u Višegradu

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras održana osnivačka skupština Udruženja osoba sa teškoćama u razvoju koje već ima više od 40 članova, a za predsjednika je izabrana medicinska sestra Dragana Antić.

Antićeva je istakla da će ova asocijacija građana učiniti sve da i bolesna djeca imaju srećno djetinjstvo i da ona i njihovi roditelji ostvare sva prava koja ima pripadaju po zakonu.

„Omogućićemo djeci sa teškoćama u razvoju da se druže, da budu prihvaćena i voljena i da aktivno učestvuju u javnom, kulturnom i sportskom životu grada“, rekla je Antićeva.

Udruženje osoba sa teškoćama u razvoju u Višegradu

Jedan od inicijatora osnivanja Udruženja Mila Gračanin rekla je da je u BiH sve više osoba sa invaliditetom i teškoćama u razvoju i da su one uglavnom odvojene od javnosti, zatvorene u kuću i krug svoje porodice.

„Udruženje će pokrenuti projekte zapošljavanja ovakvih osoba, ukazivaće poslodavcima da imaju pogodnosti ako im omoguće posao, a aktiviraćemo se da podstaknemo njihovo obrazovanje i prekvalifikaciju“, dodala je Gračaninova.

Majka djeteta sa posebnim potrebama Aleksandra Gladanac istakla je da će udruženje omogućiti svim građanima da shvate da i bolesni mogu biti korisni ljudi za društvo i da će u tome biti tražena podrška lokalnih vlasti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,