Osnovci uključeni u akciju „Svaki čep stavi u džep“

07. marta 2014. 058.ba

Učenici skupljaju čepove u Višegradu

VIŠEGRAD – Učenici 1. razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada daju svoj doprinos u provođenju akcije „Svaki čep stavi u džep“. Članovima Udruženja „Eko zona“ uručili su određenu količinu čepova, koje su proteklih dana sakupili i time se uključili u akciju.

Učenici mlađih razreda aktivno su se uključili u sakupljanje čepova a među njima se ističe Luka Đurić koji svaki dan u školu donese određenu količinu sakupljenih čepova.

Luka Djurić skuplja čepove

Projekat vezan za prikupljanje čepova nije samo humanitarnog već je i ekološkog karaktera. Putem ove akcije prikupljaju se plastični čepovi, recikliraju se i time se osiguravaju invalidska kolica za osobe kojima su ona i potrebna.

Prikupljeni čepovi mogu biti bilo koje veličine i boje, ali je bitno da su napravljeni od plastike. Čepovi će biti transportovani u Tursku u kompaniju za recikliranje „Muzaffer Pibarbasi isletmeleri“, nakon čega će invalidska kolica biti naručena u Njemačkoj kompaniji „Otto Bock Wheelchairs“.

Potrebno je prikupiti 250 kg plastičnih čepova za jedna invalidska kolica. Ovaj projekat nema krajnji rok. Što više čepova, više invalidskih kolica će biti donirano.

Mali koraci mogu napraviti veliku promjenu, zato ne zaboravi svaki čep staviti u džep!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: