Počeli radovi na aktiviranju starog rudnika antimona

21. marta 2014. 058.ba

Rudnika antimona u N Goraždu

OTVARAJU SE STARA OKNA

NOVO GORAŽDE – U sklopu predistražnih radova na lokalitetu nalazišta rude antimona u Novom Goraždu, stručnjaci Britanske firme “Mineco”, uz angažovanje mašina i radnika JKP “Novo Goražde”, ovih dana vrše otvaranje starih podzemnih hodnika, u kojima je prije rata istražne radove vršilo Građevinsko preduzeće “Drina” iz Goražda.

– Ove aktivnosti su veoma bitne u ovom procesu, jer geolozima omogućava pristup prostorijama u kojima se može vršiti uzorkovanje, kako bi se odredila zastupljenost rude u jalovini, rekao je geolog Branislav Potić.

Lokalitet bivšeg rudnika antimona u Mjesnoj zajednici Podkozara obišli su našelnik opštine Novo Goražde Dalibor Nešković i načelnik opštinskog odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Tomislav Čarapić.

Geolozi firme “Mineko” su ih informisali da su, zbog obimnih predistražnih radova, prilazi otvorenim oknima ograđeni i savjetovali stanovništvo okolnih naselja da u njih ne ulaze jer još uvijek nisu uređeni i bezbjedni.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,