Predsjednik Srpske u nedjelju na skupu “Za bolji Višegrad”

13.03.2014.

Milorad Dodik

VIŠEGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće u nedjelju, 16. marta, javnom skupu pod nazivom “Za bolji Višegrad”, na poziv Udruženja mladih Višegrađana “Za bolji grad”, potvrđeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike.

Udruženje mladih Višegrađana “Za bolji grad” je prije dva dana uputilo pismu predsjedniku Srpske u kojem se navodi da Udruženje okuplja mlade i obrazovane ljude, patriote, kojima su na srcu Republika Srpska i Višegrad u njoj.

Udruženje je opredijeljeno da Višegrad bude prepoznatljiv kao moderan i kulturan grad i da na njega budu ponosni kao što su ponosni na višegradsku ćupriju, jedan od najljepših mostova na svijetu.

“Poštovani predsjedniče na ovom skupu mi, mladi Višegrađani posebnu podršku želimo da damo istorijskom projektu Republike Srpske – Andrićgradu. To, prije svega, jer neodgovorni pojedinci u Višegradu pokušavaju da umanje značaj ovog izuzetno značajnog projekta, za naš grad, regiju i cijelu Republiku Srpsku. Mi to nećemo dozvoliti”, ističe se u pismu.

Članovi Udruženja “Za bolji grad” poziv su uputili i idejnom tvorcu Andrićgrada i proslavljenom režiseru Emiru Kusturicu, koji će se, takođe, odazvati pozivu i pružiti podršku ovom skupu.

Javni skup “Za bolji Višegrad”, koji organizuje Udruženje “Za bolji grad”, biće održan u nedjelju, 16. marta, u višegradskoj sportskoj dvorani sa početkom u 13.00 časova, a muzičkom dijelu programa nastupiće Orkestar harmonika Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika.