Predstavljene nove tehnologije u proizvodnji mlijeka

SRNA - 31. marta 2014. 058.ba

Mljekari na Borikama

ROGATICA – U Rogatici je održano stručno savjetovanje za proizvođače mlijeka na kojem su, između ostalog, predstavljene nove tehnologije za proizvodnju za farme koje dnevno proizvode najmanje 1.000 litara mlijeka.

Na predavanju, koje je organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u saradnji sa republičkim Udruženjem proizvođača mlijeka, analiziran je mljekarski sektor u Srpskoj, a bilo je riječi i o prevenciji bolesti, te ishrani muznih krava.

Obrađene su i teme – „Optimalni uslovi smještaja muznih krava“, „Menadžment u proizvodnji mlijeka“, „Legislativa u proizvodnji svježeg sirovog mlijeka u Republici Srpskoj“ i „Kontrola reprodukcije na farmama muznih krava“.

Predavači su bili nastavnici na poljoprivrednim fakultetima u regionu, a skup je održan u hotelu „Borike“.

Prema podacima resornog ministarstva, u Republici Srpskoj registrovano je 35 farmi koje proizvode najmanje 1.000 litara mlijeka dnevno.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,