Rogatički dječaci u finalu Mini-maxi lige

13.03.2014.

Škola fudbala Mladost

ROGATICA – Na Palama će narednog vikenda biti odigrane završne utakmice Mini-maxi lige, masovnog takmičenja za najmlađe fudbalere. Škola fudbala Mladost Rogatica u završnici lige nastupiće u dvije kategorije: u konkurenciji godišta 2001. rogatički dječaci boriće se za prvo mjesto sa vršnjacima FK Olimpa sa Pala; Najmlađi fudbaleri Mladosti u konkurenciji godišta 2002. boriće se za treće mjesto protiv, takođe, FK Olimpa sa Pala, generacije 2002.

Inače, u polufinalnoj utakmici godište 2001. rogatički dječaci pobijedili su fudbalere Olimpika rezultatom 2:0. Golove za Školu fudbala Mladost Rogatica postigli su Đorđe Popović i Milan Purković.

U generaciji 2002. sportska sreća bila je na strani malih fudbalera NK Bosna Visoko, koji su nakon izvođenja penala pobijedili rogatičke predstavnike rezultatom 3:2. Naime, nakon isteka regularnog vremena rezultat je bio 0:0, iako su rogatički dječaci dominirali u svim segmentima igre. To najbolje ilustruje činjenica da golman Rogatičana za 30 minuta igre nije imao ni jednu intervencija dok su, na drugoj strani, „mladostaši“ imali nekoliko vrlo izglednih prilika. U dva navrata pogodili su sam okvir suparničkog gola, ali lopta u mrežu jednostavno nije htjela da uđe.

Vrijedno pominjanja je i to da većinu rogatičke ekipe godišta 2001. čine dječaci rođeni 2002. godine, dakle mlađi godinu dana od svojih fudbalskih suparnika.