Rogatički košarkaši ubjedljivi protiv Feniksa

09.03.2014.

KK Rogatica

Play-off na vidiku

ROGATICA – Košarkaši Rogatice sve su bliže doigravanju za prvaka RS. Izabranici Mladena Šibalije odigrali su još jednu odličnu utakmicu i deklasirali ekipu Feniksa sa visokih 20 poena razlike.

Domaći sastav je vrlo dobro otvorilo utakmicu sa dvije vezane trojke Mrkajića, i stekao prednost koju je uglavnom održavao do kraja prve dionice koja se završila rezultatom 20:16.

U drugoj četvrtini Rogatičani su dodali gas pa se vođstvo povećavalo iz minuta u minut, tako da je na poluvremenu na semaforu stajalo 47:28 i već tada se naslućivao pobjednik komšijskog debija.

Treba napomenuti da je jedan od najboljih igrača Feniksa Milan Stanišić dva minuta prije završetka prvog poluvremena napravio drugu namjernu ličnu grešku koja ga je koštala direktnog isključenja.

U nastavku utakmice Paljani su zaigrali mnogo angažovanije, naročito u odbrani, pa su ovaj period riješili u svoju korist sa šest poena prednosti pa se u završnicu susreta ušlo sa rezultatom 61:48.

Ipak Rogatičani su u finišu pokazali da nisu slučajno u vrhu tabele. U pojedinim trenutcima poslednje četvrtine imali su prednost i od 25 poena a u poslednjim minutama su priliku dobili i mlađi igrači sa manjom minutažom koju su iskoristili na najbolji naćinč a konačan rezultat glasio je 77:57.

U domaćem sastavu posebno se istakao Aleksandar Mrkajić sa 20 postignutih poena, od toga četiri „trojke“, dok je u ekipi Feniksa nešto bolji od ostalih bilo Igor Gordić sa 16 postignutih koševa.

Bez protekcije

Interesantan trenutak desio se dva minuta prije kraja utakmice u Rogatici, igrač Feniksa Srđan Stanić je zaradio tehničku grešku na šta je burno reagovao pa je nakon toga bio sankcionisan isključenjem. Sve ovo ne bi bilo nimalo čudno da mu disciplinsku mjeru nije izrekao sudija ovog susreta Stefan Stanić koji je rođeni brat „kažnjenog“ Srđana.

Priznanje Gordiću

Prije početka susreta Rogatica – Feniks desio se i jedan lijep trenutak. Uprava Rogatičana je uručila prigodan poklon i diplomu Igoru Gordiću, sadašnjem igrašu Feniksa, za doprinos klubu i rogatičkoj košarci jer je na MOSI i Prijepolju 2013 sa domaćim sastavom ostvario veliki uspjeh u osvajanju srebrene medalje.

Rogatica – Feniks 77:57
(20:16; 27:12; 14:20; 16:9)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 200.
Sudije: Vlado Ćosović (Foča), Savo Ćosović i Stefan Stanić (I.Sarajevo).

Rogatica: Kojić, Buljugija, Okiljević 14, Mrkajić 20, Rističević 4, Puhalac 10, Tešević 2, Fulurija 1, Maletić 4, Kosorić 4, Milidrag 7, Kovač 12. Trener Mladen Šibalija.

Feniks: Elez 5, Inđić, Borovina 4, Janjić 7, Mišković, Zeković 5, Stanić 5, Stanišić, Milošević, Gordić 16, Soldat, Furtula 15. Trener Duško Kuljanin.