SO Višegrad povećala boravišnu taksu sa 1 na 1,5 KM

05. marta 2014. 058.ba

Vilina vlas

ZAOSTAJU MOTELI I PRENOĆIŠTA

VIŠEGRAD – Visina boravišne takse u Višegradu sa dosadašnje jedne, povećana je na 1,50 marku, odlučeno je na 15. redovnoj sjednici Skupštine opštine Višegrad.

Radi se o značajnim sredstvima kojima se najvećim dijelom finansiraju aktivnosti lokalnih turističkih organizacija.

Prema podacima iz 2013. godine u Višegradu je, po osnovu naplate boravišnih taksi u hotelima, motelima i prenoćištima, ostvaren prihod od 24.385 maraka.

Najveći dio od 20.412 maraka naplaćen je u Banjsko rehabilitacionom centru „Vilina Vlas u Višegradskoj Banji. Bivši hotel „Višegrad“ u prošloj godini naplatio je, na ime boravišne takse, 2.097 maraka, dok su svi ostali, u šta spadaju moteli i brojni apartmani, naplatili svega 1.867 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,