Stigli geolozi iz Engleske i Srbije

14. marta 2014. 058.ba

Geolozi u Novom Goraždu

NOVO GORAŽDE – U sklopu priprema za izradu projekta istraživanja lokaliteta nalazišta antimona u Novom Goraždu, na lokalitetu Podkozare, Kordića i Podhomore ekipa geologa firme „Mineko-grupe“ iz Londona, koja je dobila koncesiju Vlade Republike Srpske za istraživačke radove, otpočela je takozvano preliminarno rekognosciranje terena, potvrdio je Tomislav Čarapić, načelnik Odjeljenja za privredu opštine Novo Goražde.

– Cilj ovih predistražnih radnji je izrada tehničke dokumenatcije u skladu sa koncesionim ugovorom, pojasnio je Čarapić, dodavši da stručni tim „Mineko-grupe“ čine geolozi ove firme iz Engleske i Srbije.

Kako je ranije ove godine najavljeno istražni radovi, čija je vrijednost 4,6 miliona maraka, trajaće do 30. juna 2016. godine, nakon čega se, ukoliko se pokaže da je eksploatacija antimona isplativa, planira zapošljavanje oko 60 radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,