Svjetski dan poezije obilježen i u Rogatici

Opština Rogatica - 24. marta 2014. 058.ba

Svjetski dan poezije u Rogatici

ROGATICA – Svjetski dan poezije je proglasila Organizacija ujedinjenih nacija za prosvetu i kulturu, ili UNESKO, 1999. godine, sa ciljem podsticanja čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta.

I Narodna biblioteka Rogatica se pridružila svjetskom poetskom jatu, 21.03., održavanjem manifestacije, u lijepo uređenom ambijentu, na platou ispred biblioteke.

Manifestacija je osmišljena tako da se javnost podsjeti na snagu i važnost pjesničke riječi, koja je na marginama društvenog interesovanja.

Svjetski dan poezije u Rogatici

Učesnici manifestacije su bili naši najmlađi iz Dječijeg vrtića Rogatica, i Kluba za djecu Milica iz Rogatice, te članovi Dramsko-recitatorske družine biblioteke: Marija Šarenac, Ana Veselinović i Andrej Lakić.

Učesnika u programu, mogo više malih nego velikih, je bilo 60. Od srca su govoreni stihovi u izboru, a maleni su i zapjevali nekoliko puta. Plato ispred biblioteke je bio ispunjen posjetiocima, kojih je zajedno sa učesnicima bilo oko 200.

Mališani su, svojim zvonkim glasićima, tako impresivno govorili svoje dječije pjesmice, da je bilo zadovoljstvo i milina slušati ih.

Još je jedna motivacija bila da se obilježi ovaj dan, 21.03., to je dolazak proljeća, kada se, kako reče mlada voditeljka Danijela Nerić, dešavaju mnoge promjene i u ljudima i u prirodi.

Poezijom, organizatori i učesnici, su pokazali da se točak poetskih zanosa ne može zaustaviti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: