U komšijskom derbiju Mladost dočekuje Glasinac 2011

25.03.2014.

Nenad Tošović

Samo pobjeda u mislima

ROGATICA – Za rogatičke fudbalere nema odmora, tek što su proteklog vikenda odigrali najinteresantniji susret 16. kola drugoligaškog istoka RS, u kome su poraženi od Jedinstva u Brčkom, pred ekipom Mladosti je novo iskušenje u goste im stižu komšije sa Sokoca.

– Susreti naša dva tima su uvijek izazivala veliku pažnju, bilo da se igra u Rogatici ili na Sokocu. Glasinac je veoma loše startovao, u proljećnoj polusezoni doživjeli su tri poraza i vjerovatno će doputovati na stadion pokraj Rakitnice da se „vade“. Njihovi slab start na otvaranju drugog dijela prvenstva nas neće zavarati, vodimo grčevitu borbu za opstanak i svaki drugi rezultat osim pobjede bio bi poguban za naš tim. Očekujemo podršku i vjernih navijača koje očekujemo u velikom broju na trbinama našeg stadiona a po završetku derbija ubjeđeni smo da ćemo zajednički podijeliti radost i najaviti bijeg iz opasne zone – istakao je Nenad Tošović, kapiten Mladosti.

Utakmica između Mladosti i Glasinca 2011 igra se u srijedu 26. marta, sa početkom u 14 časova i 30 minuta, na stadionu SRC Rogatica.