Veliko zanimanje višegrađana za Godišnji koncert KUD-a „Bikavac“ [VIDEO]

08. marta 2014. 058.ba

Koncert KUD Bikavac

VEČE VRSNIH FOLKLORISTA I STARE SRPSKE PJESME

VIŠEGRAD – Izvanrednim koreografijama i originalnim i raznovrsnim nošnjama, u prepunoj kino sali Doma kulture u Višegradu, na tradicionalnom Godišnjem koncertu, predstavilo se preko 150 mladih višegradskih folklorista KUD-a „Bikavac“ i njihovih gostiju iz KUD-a „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“.

Pored prvih ansambala publici su se predastavili i najmlađi folkloristi dva višegradska KUD-a, a kao gosti su nastupili i članovi izvorne pjevačke grupe „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda, sa instrumentalistom na fruli i dvojenicama, Radošem Drekalovićem.

Po riječima načelnika opštine Višegrad, Slaviše Miškovića, koncert je pokazao koliko je mladih višegrađanam uključeno u ovo i druga kulturno umjetnička društva i sekcije.

Koncert KUD Bikavac

– Prepoznajući značaj ovih aktivnosti iz budžeta opštine finansiramo aktivnosti ova dva KUD-a, a takođe i tradicionalni međunarodni festival folklora. Uskoro će biti formiran organizacioni odbor kako bi na vrijeme pripremili ovu značajnu kulturnu manifestaciju u našem gradu, rekao je Mišković.

Predsjednik KUD-a „Bikavac“ Borislav Poljčić je rekao da ih, pored međunarodnog fesivala folklora, očekuju i brojna gostovanja.

– Zadovoljni smo kako su ovi mladi folkloristi savladali sve tajne ove igre, rekao je Poljčić, podsjetivši da su uz podršku opštine njihova četiri člana završila koreografske kurseve, što im omogućava njihovo angažoovanje na probama i smanjenje troškova dovođenjem koreografa sa strane.

Koncert KUD Bikavac

Čedo Guzina, predsjednik KUD-a „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ je pohvalio dostignuti nivo uigranosti folklorista oba društva, a posebno brojnost njihovih podmladaka.

– Ovakvih koncerata nam je potrebno još više, a posebno u nastupajućoj turističkoj sezoni, kada folkloristi oba društva mogu nastupati na otvorenoj pozornici, na višegradskom Trgu palih boraca i time obogatiti turističku ponudu našeg grada, rekao je Guzina, dodavši da su na to itekako spremni i da u tom cilju očekuju konkretnije pozive od strane opštine i Turističke organizacije Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,