Višegradski srednjoškolci obilježili 39 godina od smrti Iva Andrića

13.03.2014.

Cvijeće Ivi Andriću

SJEĆANjE NA VELIKOG KNjIŽEVNIKA I NOBELOVCA

VIŠEGRAD – Polaganjem cvijeća na spomenik Ivu Andriću, kraj ćuprije na Drini, i prigodnim sadržajima 13. marta su učenici i profesori Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu obilježili 39-tu godišnjicu od smrti velikog književnika, nobelovca i najpoznatijeg Višegrađanina Iva Andrića.

– Svake godine, na dan rođenja i dan smrti Iva Andrića, po kome naša škola nosi ime, profesori sa najaktivnim učenicima polažu cvijeće na bijeli mermerni obelisk velikom književniku i nobelovcu kraj ćuprije na Drini, odajući mu zahvalnost za sve ono što je ostavio pokoljenjima, rekao je direktor Srednje škole Ivo Andrić, Đorđe Mršević.

Na godišnjicu Andrićeve smrti višegradski profesori književnosti na prvim časovima govorili su o životu i djelu slavnog književnika, a u holu Srednje škole „Ivo Andrić“ prikazana je video projekcija o životu i djelu Iva Andrića.

– Za ovu priliku naši maturanti su predstavili svoj kratki dokumentarni film u kome su slikom i riječju podsjetili na izuzetno plodan život i neprolazno stvaralaštvo Iva Andrića, koji je u svojim romanima ovjekovječio Višegrad, pojasnila je profesor književnosti Dijana Inđić-Milošević.