Žetva medalja rogatičkih atletičara

31. marta 2014. 058.ba

Tanja Jumper Marković

ROGATICA – Tri zlata, dva srebra i jedna bronza bilans je osvojenih medalja skakača i bacača SAK Rogatica na pojedinačnom zimskom prvenstvu Bosne i Hecegovine, održanom proteklog vikenda na atletskom poligonu AK „Sarajevo“.

Ekspedicija SAK „Rogatica“ brojala je deset atletičara i ostvarila sjajne rezultate.

Tanja Marković je još jednom pokazala da je bez premca u državi što se tiče skoka u dalj, osvojila je ubjedljivo 1. mjesto odličnim skokom od 5,87 m, što je izuzetno dobar rezultat pred naredna takmičenja jer je ovo bio prvi ovogodišnji nastup na vanjskim terenima.

Da za budućnost BiH i Rogatičke atletike i takmičara u skoku u dalj ne treba brinuti, pobrinule su se najmlađe članice kluba skakača SAK „Rogatica“.

Snežana Ćaćić je osvojila 1. mjesto skokom od 3,67 m u kategoriji atletske škole 2004.

Isti uspjeh, ali u kategoriji 2007. godište, osvojila je Marija Gračanin skokom od 2,98 m. Ova mlada perspektivna rogatička atletičarka je čak 60 centimetara skočila više od svojih rivalki.

U istoj disciplini kategorija 2003. godište, Slađana Andrić je osvojila drugo mjesto skokom od 3,31 m i okitila se srebrnom medaljom.

I u muškoj konkurenciji bilo je dobrih rezultata. Bacač diska Bojan Ašonja je u konkurenciji seniora hicem od 38,70 m osvojio je drugo mjesto, dok je skakač u vis Kristijan Marijanović okitio se bronzanom medaljom sa preskočenih 140 cm u konkurenciji starijih pionira.

Zapažen nastup imali su i Nikolina Ćaćić i Mario Marijanović u skoku u vis, Zoran Samardžija u bacanju kugle, kao i najmlađa učesnica takmičenja Viktorija Nikolić kojoj je tek šest godina a postiže solidne rezultate u skoku u dalj. Po završetku takmičenja trener SAK „Rogatica“ Dejan Mićević nije krio zadovoljstvo.

– Bio bih krajnje neskroman kada ne bih bio zadovoljan postignutim rezultatima takmičara iz našeg kluba. Raduje me odličan nastup i rezultat naše rekorederke Tanje Marković, koji je i mnogo bolji u odnosu na isti period prošle godine, kao i sve izraženiji rezultati naših talentovanih skakčica, mladih atletskih princeza Snežane Ćaćić i Marije Gračanin koje su u svom uzrastu neprikosnovene u BiH. Rekao sam još i u ranije da će se o ovim perspektivnim skakčicama u dalj u budućnosti i te kako još više čuti. Bojim se jedino da trenutno loša finansijska situacija i nebriga države za sportske talente može usporiti napredak naših takmičara – zaključio je Mićević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,