ZP „HE na Drini“ Višegrad među najaktivnijim u Republici Srpskoj

SRNA - 14. marta 2014. 058.ba

HE na Drini daju krv

HUMANISTI ZA PRIMJER

VIŠEGRAD – Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad, koji djeluje u okviru Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina, okuplja 52 aktivna davaoca dragocjene tečnosti i spada u jedan od najaktivnijih na prostoru Republike Srpske.

Po riječima predsjednika Aktiva, Gorana Božića, u 2013. godini su kroz redovne akcije, kao i namjenske pozive, za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske-transfuzija u Fočanskoj bolnici, darivali 112 doza ili 43 litra krvi, koja je bila od životnog značaja za brojne pacijente.

– Aktiv ima odličnu saradnju i sa davaocima krvi širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Tako su na naš poziv davaoci iz Banjalučke „Elektrokrajine“ i „Galenike“ iz Zemuna po dva puta obezbjedili krv za naše bolesne sugrađane, a za tri pacijenta iz Višegrada, koji su operisali srce na klinici u Tuzli, krv su obezbjedile kolege davaoci iz Ugljevika, ističe Božić.

Uz poruku „Darujmo krv i uljepšajmo sebi dan, a drugima spasimo život“, Božić je apelovao na višegrađane, starosti od 18 do 65 godina, da se priključe u humanitarnu misiju dobrovoljnog darivanja krvi, jer je sve veći broj građana kojima je dragocjena tečnost neophodna.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,