Asocijacija mladih Foča očistila prostor oko Planinarskog doma Zabrana

Opština Foča - Nataša Miletić - 28. априла 2014. 058.ba

Asocijacija mladih Foća ćisti okolinu

FOČA – Oko 20.000 građana juče je čistilo Bosnu i Hercegovinu u sklopu akcije „Uradimo to – očistimo zemlju za jedan dan“ koju je organizovalo udruženje građana „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banjaluke.

Istu akciju je, u saradnji sa organizacijom „Mozaik prijateljstva“ iz Banjaluke koja je obezbijedila vreće i rukavice za akciju, organizovala i Asocijacija mladih iz Foče, prilikom koje je očistila šire područje oko Planinarskog doma Zabrana.

Asocijacija mladih Foća ćisti okolinu

I pored lošeg vremena, u akciji je učestvovalo 15 volontera koji su prikupili 30-ak vreća otpada, rekao je Aleksandar Vidojević iz Asocijacije mladih.

– „Vrijeme je bilo loše ali smo uspjeli prikupiti 30-ak vreća otpada na lokaciji oko Planinarskog doma koje se tu deponovalo godinama. Izabrali smo lokaciju Planinarskog doma jer smo i ranije tu radili akciju markiranja staza za bicikliste i akciju postavljanja turističke signalizacije, pa smo ovom aktivnosti to htjeli upotpuniti i na taj način pomoći planinarima ali i svim građanima koji posjećuju ovu lokaciju“ – rekao je Vidojević.

Volonterska akcija „Uradimo to – očistimo zemlju za jedan dan“ posvećena je prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, zaštićenih područja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,