Bioskop: repertoar od 11. do 17. aprila

10.04.2014.

ANDRIĆGRAD – Od od 11. do 17. aprila posjetioci bioskopa “Dolly Bell” u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Non-Stop”, “Velika ljepota” i “Poslovni klub Dalas”.

 

Non-Stop [18:00]

Film - Non-stop

IZVORNO IME: Jaume Collet-Serra
REŽIJA: Paolo Sorrentino
ULOGE: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy
ŽANR: akcija, misterija, triler
TRAJANJE: 106 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Bil Marks je američki vazduhoplovni policajac koji počinje da dobija preteće poruke, dok je na internacionalnom letu. Misteriozni pošiljalac traži 150 miliona dolara, inače će svakih 20 minuta ubiti po jednog putnika. U prvom trenutku niko ne shvata ozbiljno Bila, ali kad putnici počnu da umiru, a komande aviona da otkazuju, prvi koji će biti osumnjičen za smrtonosnu zaveru jeste – Bil!

 

Velika ljepota [18:00]

Film - Velika lepota

IZVORNO IME: La Grande Bellezza
REŽIJA: Paolo Sorrentino
ULOGE: Carlo Verdone, Sabrina Ferilli and Toni Servillo
ŽANR: komedija, drama
TRAJANJE: 142 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Vremešni cinični mizantrop ne uspjeva da pronađe ljepotu i inspiraciju već dugi niz godina, a želi da nastavi da piše. Iako je uvjek pozvan na brojne događaje u Rimu, nije srećan i ispunjen, žudi za jednom i jedinom, davno izgubljenom ljubavi.

Film „Velika ljepota“ („La Grande Bellezza“) italijanskog reditelja Paola Sorentina proglašen je za najbolji evropski film na prošlogodišnjoj ceremoniji uručivanja evropskih filmskih nagrada u Berlinu. Film je osvojio Oskara za najbolji strani film na 86. dodjeli nagrada Američke filmske akademije.

 

Poslovni klub Dalas [20:00]

Film - Poslovni klub Dalas

IZVORNO IME: Dallas Buyers Club
REŽIJA: Jean-Marc Vallée
ULOGE: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto
ŽANR: biografija, drama
TRAJANJE: 117 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Film je inspirisan istinitom pričom o Ronu Vudrufu, električaru iz Teksasa koji je vodio život pun provoda, kockanja i žena dok 1985. nije saopšteno da boluje od SIDE i da će živeti još samo mjesec dana. U to vrijeme ova bolest još nije bila dovoljno poznata, pa su još uvijek vladale mnoge zablude o njenom liječenju, i samo jedan lijek je bio odobren od strane medicinskih udruženja. Kada je Ron shvatio da mu taj lijek ne pomaže, odlučio je da uzme stvari u svoje ruke. Počeo je da traži alternativne metode liječenja i druge lekove širom sveta, i da ih, zajedno sa HIV pozitivnim transseksualcem Rejonom, krijumčari u SAD.