Bioskop: repertoar od 18. do 24. aprila

17.04.2014.

ANDRIĆGRAD – Od 18. do 24. aprila posjetioci bioskopa “Dolly Bell” u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Kurir” i “Iscjelitelj”.

 

Kurir [18:00]

Film - Kurir

IZVORNO IME: THE BAG MAN
REŽIJA: David Grovic
ULOGE: John Cusack, Rebecca Da Costa, Robert De Niro, Crispin Glover, Dominic Purcell
ŽANR: krimi drama, triler
TRAJANJE: 108 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

„Kurir“ je napet krimi-triler koji prati priču o Džeku (Džon Kjuzak), opasnom momku sa hronično lošom srećom ali i s trunkom ljudskosti. Kad ga unajmi Dragna (Robert De Niro), legendarni šef mafije, da odradi jednostavan, ali neobičan zadatak, zaplet će se centrirati oko očekivanog dolaska Dragne koji je iz nepoznatog razloga pozvao Džeka na jednu udaljenu lokaciju i gomile sumnjivih likova. Tokom ove dugačke noći pune nasilja dok se iščekuje Dragnin dolazak, Džek će ukrstiti puteve s Rivkom (Rebeka Da Kosta), izuzetno lijepom ženom čiji će život postati fizički i emotivno upleten s Džekovim. Kad Dragna konačno stigne, neočekivane posljedice će ih sve sustići.

 

Iscjelitelj [20:00]

Film - Iscjeljitelj

IZVORNO IME: The Physician
REŽIJA: Philipp Stölzl
ULOGE: Emma Rigby, Ben Kingsley, Olivier Martinez, Tom Payne…
ŽANR: Istorijska drama
TRAJANJE: 150 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Film prema istoimenom bestseleru Noe Gordona, prvom dijelu trilogije koju su pročitali miloni čitalaca širom svijeta i koja je proglašena jednom od deset najomiljenijih knjiga svih vremena!

Iscjelitelj prati članove porodice Kol koji su svi odreda ljekari. Glavni lik je Robert Džeremi Kol, a radnja je smještena u 11. vijek u Persiju, gde se Kol, inače hrišćanin, pretvara da je Jevrej kako bi učio u priznatoj školi za hirurge koja ne prima hrišćane. Režiju potpisuje Filip Štolcl, koji je za potrebe ovog filma okupio izvrsnu glumačku ekipu kao što su Stelan Skarsgard, Ben Kingsli, Olivije Martinez, Tom Pejn, Ema Rigbi, Majkl Džibson i mnogi drugi.