Bioskop: repertoar od 25. aprila do 01. maja

25.04.2014.

ANDRIĆGRAD – Od 25. aprila do 01. maja posjetioci bioskopa “Dolly Bell” u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Rio 2” i “Različita”.

 

Rio 2 (sinhronizovano) [18:00]

Film-Rio 2

IZVORNO IME: Rio 2
REŽIJA: Carlos Saldanha
ULOGE (glasovi): Marko Makovičić, Mia Krajcar, Hana Hegedušić, Filip Juričić, Renata Sabljak, Mara Picukarić, Luka Peroš…
ŽANR: animirani
TRAJANJE: 101 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Još luđa, još veselija, još kreštavija nova avantura omiljenih papigica ovog proljeća seli se s asfalta Ria u bespuća Amazone! Zagrijavanje za Brazil može početi!

Nekoliko godina nakon što su se plavi makao Blu i njegova odabranica Žuli sreli, zaljubili i zasnovali porodicu, njihovo je gnijezdo bogatije za tri člana. S malenom Biom, Carlom i Tiagom krenuće u pustolovinu života, u srce amazonske prašume gdje će najnestašniji papagaj na svijetu morati upoznati svog punca, ali i suprotstaviti se opasnom Nigelu kojem je plan posjeći što više stabala i zauvijek uništiti stanište ovih rijetkih ptica.

 

Različita [20:00]

Film-Različita

IZVORNO IME: Divergent
REŽIJA: Neil Burger
ULOGE: Shailene Woodley, Kate Winslet, Theo James
ŽANR: akcija, avantura
TRAJANJE: 139 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Film, koji se temelji na popularnom romanu Veronice Roth, je triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajama, neočekivanim posljedicama i neobičnom ljubavnom pričom.

Radnja je smještena u budućnost gdje je svijet podijeljen u frakcije prema tipovima pojedinih osobnosti. Beatrice „Tris“ Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podijeljen na pet frakcija, u skladu s uvjerenjima i strastima. No, Tris se suočava sa svojim najdubljim strahovima kad otkrije da je Različita i da je stoga meta opasnih lidera. Paralelno se upušta u romantičnu i nasilnu vezu s instruktorom, a priča se pretvara u nepredvidljivu i neizbježnu avanturu.