Do 31. marta izrečeno 3.700 KM kazni

SRNA - 25. aprila 2014. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – Tržišna inspekcija opštine Rogatica je u ovoj godini do 31. marta zbog uočenih nepravilnosti izdala 12 prekršajnih naloga i izrekla novčanih kazni u iznosu od 3.700 KM.

Opštinski tržišni inspektor Rosa Macanović rekla je danas Srni da su izdata tri rješenja o stavljanju robe van prometa jer nije pravilno deklarisana, čija je vrijednost 2.509 KM, kao i tri rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti.

Prema njenim riječima, radi kontinuiranih nedostataka preduzeto je 11 upravnih mjera kao što su nepostojanje minimalnih tehničkih uslova za obavljanje djelatnosti, nisu istaknute cijene na artiklima, nepridržavanje radnog vremena…

Ona je napomenula da je u ovom periodu izvršeno 65 inspekcijskih kontrola od čega je 13 bilo neurednih, dodajući da su u oblasti trgovine izvršene 43 kontrole, u uslužnim djelatnostima 15 i u ugostiteljstvu sedam kontrola.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,