Dobitnici velike nagrade – Dodik, Vučić, Kuroki i Kusturica

SRNA - Tatjana Paradjina - 29. априла 2014. 058.ba

Vučić, Kusturica, Dodik i Kuroki

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki i režiser Emir Kusturica dobitnici su ovogodišnje Velike nagrade, koju dodjeljuje Humanitarna organizacija Japansko društvo.

Predsjednik Srpske i premijer Srbije dobitinici su Velike nagrade za doprinos razvoju regiona, a proslavljeni režiser za izvanredna dostignuća u oblasti razvoja kulture i humanističke svijesti uopšte koja su bez presedana u novijoj srpskoj istoriji.

U saopštenju iz Humanitarne organizacije Japansko društvo navodi se da se Velika nagrada dodjeljuje ambasadoru Japana u Srbiji za doprinos razvoju međudržavnih odnosa dvije zemlje.

Svečana dodjela Velike nagrade Japanskog društva biće održana 21. maja u 12.00 časova u Muzeju kinoteke u Beogradu.

Humanitarna organizacija Japansko društvo je srpska neprofitna organizacija, podržana od pojedinaca, udruženja i korporacija, koja zbližava narode Srbije i Japana kroz uzajamno razumijevanje, uvažavanje i saradnju.

Japansko društvo je humanitarna organizacija međunarodnog značaja, multidisciplinarne orijentacije sa uglednim članovima – poznatim ličnostima, liderima, umjetnicima, kulturnim radnicima.

U svom programu ima desetak značajnih manifestacija na godišnjem nivou, a najznačajnija je Velika nagrada Japanskog društva kojom ukazuju počast najzaslužnijim ličnostima iz Srbije i regiona za izvanredan doprinos sveukupnom razvoju društva, ekonomije, razvoju međuljudskih i međudržavnih odnosa i humanističke svijesti tokom proteklog jednogodišnjeg perioda.

Japansko društvo je osnovano na ličnu inicijativu srpskog arhitekte i umjetnika Slobodana Maldinija, koji je predsjednik ove humanitarne organizacije i inicijator dugoročnog plana i programa rada organizacije.

Svoje aktivnosti, Društvo provodi na cijeloj teritoriji Srbije, a sjedište je u Novom Sadu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , , ,