Filmski festival “Dani ruskog filma” u Andrićgradu

Andrićgrad - 19. aprila 2014. 058.ba

Dani ruskog filma u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – U Multipleksu „Dolly Bell“ u Andrićgradu od 23. do 25. aprila održaće se „Dani ruskog filma“. Ruski filmski festival je važan događaj na putu upoznavanja srpskog naroda sa kulturom bratske Rusije i prva je takva manifestacija organizovana u Andrićgradu.

Festival će biti otvoren u srijedu 23. aprila, sa početkom u 19 časova projekcijom filma „Ostrvo“, a publici će se u ime Andrićgrada predstaviti režiser Emir Kusturica kao i članovi ruske Ambasade i sveštenstvo Srpske Paravoslavne Crkve.

Program Festivala obuhvata nove igrane i animirane filmove ruskih filmskih umjetnika, pa će tako publici u Andrićgradu biti predstavljeno pet igranih filmova i dva animirana filma za najmlađe.

Riječ je o filmovima iz kategorije najkvalitetnijih ruskih ostvarenja, od kojih su neki nominovani i za „Oskara“, prestižnu nagradu u filmskoj umjetnosti.

Ljubitelji ruskog filma će u trajanju od tri dana moći da pogledaju filmska ostvarenja „Ostrvo“, „Deveta Četa“, „Čudo“, „Olimpius Inferno“ i „Pop“ kao i dva animirana filma „Dobrinja Nikitić i Zmaj Gorinić“ i „Knez Vladimir“. Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Filmom „Pop“ režisera Vladimira Hotinenka 25. aprila 2014. godine biće zatvoreni „Dani ruskog filma“ u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,