Još deset novih naslova za Narodnu biblioteku

Opština Rogatica - 17. aprila 2014. 058.ba

Božo, Simo i Andja u Biblioteci

ROGATICA – Knjige su poklon izdavačke kuće „Svet knjige“ iz Beograda, a radi se o deset tomova Sabranih djela Pere Slijepčevića, neumornog srpskog političkog i književnog radnika.

Pero Slijepčević (Samobor kod Gacka, 1888. g. – Beograd, 1964. g.), srpski književni istoričar, pisao je studije i eseje, i uživao je veliki ugled u svome vremenu, a kao izvorni mislilac imao je snažan uticaj na mnoge oblike intelektualnog rada u prvoj polovini dvadesetog vijeka.

Napisao je raskošne eseje o srpskoj književnosti i kulturi, a narodne umotvorine smatrao je najvišim manifestacijama srpske patrijahalne kulture i njene duhovnosti. Između ostalih, urednik jednog toma Sabranih djela Pere Slijepčevića, „Pedagoško-andragoški radovi“ je Simo Nešković, prof. dr Filozofskog fakulteta na Palama, u penziji, koji se i založio da se ove vrijedne knjige nađu na policama Narodne biblioteke Rogatica. Na slikama prof. dr Simo Nešković, sa zavičajnim pjesnikom Božidarom Stanarom, u biblioteci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,