Knjižni fond obogaćen sa 208 naslova

SRNA - 02. aprila 2014. 058.ba

Narodna biblioteka Rogatica

ROGATICA – Fond stručne literature u Narodnoj biblioteci u Rogatici iz oblasti ekonomskih nauka obogaćen je sa 208 novih naslova i 262 knjige, koje je poklonio profesor na Fakultetu „Sinergija“ u Bijeljini Rajko Radović.

Direktor ove biblioteke Anđelka Đerić rekla je danas Srni da su poklonjene knjige aktuelne i vrlo tražene za izradu maturskih radova učenika rogatičke Srednje škole koji se obrazuju za zanimanje ekonomski tehničar, kao i studente koji studiraju ekonomske nauke.

Ona je dodala da profesor Radović, koji je rođen u selu Osovo kod Rogatice, planira da pokloni ovoj biblioteci još stručnih knjiga.

Prema njenim riječima, rogatička biblioteka ima oko 32.000 bibliotečkih jedinica, uglavnom, stručne literature, klasične književnosti, knjiga iz više naučnih oblasti, beletristike.

Đerićeva je napomenula da biblioteka ima 631 člana, te da su u oblasti klasične književnosti najčitanija djela „Na Drini ćuprija“ Ive Andrića, „Tvrđava“ Meše Selimovića.

Ona kaže da su među čitanijim naslovima i bestseleri „Spas“ Isidore Bjelice, „Hiljadu čudesnih sunaca“ Haleda Hoseinija, te „Vjenčavam te“ Amande Kvik.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,