Koncert nagrađenih učenika

SRNA - Aleksandra Janković - 28. aprila 2014. 058.ba

Koncert osnovaca u Foči

FOČA – Učenici Osnovne muzičke škole u Foči, koji su učestvovali na ovogodišnjem republičkom takmičenju mladih muzičara, održali su večeras koncert u školskim prostorijama.

Na klaviru, harmonici i gitari, sedam učenika predstavilo se svojim sugrađanima djelima svjetskih klasika.

Sa istim tim kompozicijama, oni su na 21. takmičenju muzičkih škola Srpske, koje je održano početkom aprila u Banjaluci, osvojili dva prva, jedno drugo i dva treća mjesta.

Direktor Osnovne muzičke škole Ljiljana Stanković ističe da učenici te škole svake godine imaju zapažene nastupe na takmičenjima.

„Možemo se pohvaliti možda i najboljim rezultatima do sada. Osim toga, izuzetne rezultate ove godine ostvarili su i naši bivši učenici, koji pohađaju srednje muzičke škole“, istakla je Stankovićeva.

Koncert osnovaca u Foči

Ona je dodala i da, osim toga što u Foči ne postoji srednja muzička škola, dosta učenika Osnovne muzičke škole sa uspjehom nastavlja muzičko obrazovanje u srednjim školama u okruženju, a kasnije i na akademijama, te da je to pokazatelj da je ova škola u Foči dobar temelj za dalje usavršavanje.

Prve nagrade u Banjaluci osvojili su klavirski duo Andrea Pavlović i Sandra Sekulović, te solo harmonika Veljko Topalović.

Solo gitara Nataša Mijović bila je druga, a dvije treće nagrade iz Banjaluke su donijeli klavirski duo Anastasija Vujanović i Milana Krunić i solo harmonika Bojan Radović.

Večerašnji koncert bio je samo uvertira za veliki godišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole, koji će se u okviru Majskih dana duhovnosti, kulture i sporta održati 26. maja.

Osnovnu muzičku školu u Foči pohađa 155 učenika na četiri odsjeka – klavir, gitara, harmonika i solo pjevanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,