Kriminalizacija Kusturice i Andrićgrada – prljava rabota

SRNA - Tatjana Paradjina - 06. aprila 2014. 058.ba

Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – Tendenciozni i nerazumni pokušaj BN televizije i pojedinaca da kriminalizuju idejnog tvorca grada od kamena Emira Kusturicu i projekat Andrićgrad, te da konstrukcijama i neistinama dezinformišu javnost, nije ništa drugo do prljava rabota nečasnih ljudi, saopšteno je iz Udruženja građana „Za bolji grad“ iz Višegrada.

„Svjedoci smo da se poslednjih dana posredstvom BN televizije i nekih sajtova vodi neprimjerena kampanja protiv našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice i Andrićgrada. Uduruženje ‘Za bolji grad’ daje punu podršku Emiru Kusturici i njegovom projektu, jer je Andrićgrad postao prestonica kulture Republike Srpske i regiona“, ističu se u saopštenju.

Udruženje građana „Za bolji grad“, koje okuplja mlade i obrazovane ljude u Višegradu, poziva BN televiziju da „prestane da dezinformiše javnost i da ostavi na miru i Emira Kusturicu i Andrićgrad“.

„Koliki je značaj Andrićgrada najbolje pokazuje hiljade posjetilaca koji ovih dana posjećuju grad od kamena – ponos Republike Srpske“, naglašava se u saopštenju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,