Milad Obrenović, humorista i aforističar iz Rogatice

19.04.2014.

Milad Obrenović

MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR

ROGATICA – Milad Obrenović iz Rogatice do kraja prošle godine za književni rad iz oblasti aforizama, poezije, zdravica, epigrama i kratkih priča 36 puta je nagrađivan. Posebno se ponosi dvostrukim „Zlatnim aforizmom“ za koga je nagrađen od Kluba umjetničkih duša u Mrkonjić Gradu i „Miloševim svitkom“ kojim je nagrađen za knjigu „Zgaženi božuri“ na temu njegovanja i očuvanja rodoljubivih tradicija u poeziji od Udruženja ratnika i potomaka 1912-1920 Umjetničke kolonije „Mihajlo B. Protić“ iz Donje Dobrinje kod Čačka.

Nisku „starih“ priznanja u prvih tri mjeseca ove godine Obrenović je obogatio i novim. Povodom Svetog Trifuna kao Dana zaljubljenih, 14. februara, na konkursu Kluba umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada za najsenzualniju ljubavnu pjesmu na temu „Čežnjom te zovem“, za pjesmu „Nada“, dobio je prvu nagradu i diplomu.

Ovaj plodni stvaralac prvom nagradom okitio se i uz Dan šale i zbilje, 1. aprila, pozlaćenim aforizmom za najorginalniju satiričnu pjesmu i najbolji aforizam na 13. javnom konkursu humora i satire na temu „Koliko smo (pro) pali“ Kluba umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada.

Nagrađeni i ostali aformizmi nalaze se i u elektronskom zborniku organizatora konkursa.

I to nije sve. Obrenović se posebno ponosi Velikom plaketom koju je dobio za doprinos satiričnom stvaralaštvu na srpskom jeziku na 11. međunarodnom festivalu humora i zabave „Bijeljina 2014“ u organizaciji Udruženja aforističara „1.april“ u Bijeljini na čelu sa Grujom Lerom.

– Ovo je za mene jedno od najdražih priznanja. Kao majstor humora dobio sam ga zajedno sa velikim satiričarem Evrope i predsjednikom Beogradskog aforističkog kruga (BAK), Aleksandrom Baljkom, priča Obrenović, čiji su radovi samo u posljednjih nekoliko mjeseci ušli u pet zbornika koji su izašli u Nišu, Subotici, Čačku, Vukosavlju i Bijeljini.

Milad ide i dalje. Priprema nove radove, a neizostavni je aktivni sudionik brojnih književnim manifestacija na kojim čita svoje stare i nove radove. Prati i konkurse koji se raspisuju na temu humora i satire. Uz nagrade u Mrkonjić Gradu, nagrađen je i u Vršcu, Ćupriji, Titelu kod Vrbasa, Požegi i Čajetini, odnosno Zlatiboru.

NAGRAĐENI AFORIZMI

Goli
To što smo pali, mnogo nas boli, al još više što smo ostali goli.

Jahači
Jahali su nas pet vjekova, od samara još nas leđa bole,
sad nam oni glavni partner i kažu da nas mnogo vole.